Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Συναυλία Πασχαλινών Ύμνων από το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι στη Λάρισα.



Πολλοί φιλόμουσοι και φιλέορτοι πιστοί Χριστιανοί συμμετείχαν στην όντως ξεχωριστή συναυλία που δόθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου το απόγευμα στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, από το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι, δηλαδή από καταξιωμένους Ιεροψάλτες,  άριστους γνώστες της Βυζαντινής Μουσικής και μαθητές του Μουσικολογιωτάτου Διδασκάλου και Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Θεοδόση Διαμάντη.
Ο άριστος χορός των καταξιωμένων χορωδών και Ιεροψαλτών ξεκίνησε με το Απολυτίκιο του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου και στην συνέχεια έψαλλε  ύμνους του Τριωδίου και πολλά Δοξαστικά της Αγίας και Μεγάλης εβδομάδος, ενώ απέδωσαν θαυμάσια και πρωτότυπα ορισμένα μαθήματα της επικειμένης μεγάλης εορτής.

Τους ύμνους προλόγισε, αφού προηγουμένως έκανε σύντομη αναφορά στο ιστορικό της χορωδίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Αχίλλιος, ενώ η ευχάριστη έκπληξη της βραδυάς ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος συνεχάρη τον Μουσικολογιώτατο Χοράρχη κύριο Θεοδόση για  όλη αυτή την προσπάθεια που κάνει στις μέρες μας το Βυζαντινό και Δημοτικό Εργαστήρι και για την ωραία πρόγευση του Αγίου Πάσχα που έδωσε στους πιστούς ενώ κάλεσε όλους τους φιλόμουσους της συναυλίας  να βιώσουν συνειδητά τα νοήματα των Βυζαντινών μας ύμνων. Τους αξίους χορωδούς ευχαρίστησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παροτρύνοντάς τους να αυξάνουν καθημερινά τον ζήλο τους και την αγάπη τους για την τέχνη της Βυζαντινής Μουσικής, ενώ ευχαρίστησε και τον υψηλό επισκέπτη Σεβασμιώτατο κ. Ιωσήφ για την μεγάλη τιμή της παρουσίας του στην Λάρισα.