Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Μακρακώμη και το Καστρί, Φθιώτιδος.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε και ωμίλησε στην ακολουθία της Γ΄Στάσης των Χαιρετισμών που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Μακρακώμης.
Στον κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας, στον κατάμεστο Ναό της Αγίας Τριάδος ανέλυσε τον στίχο του Κανόνος «χαὶρε Πανάμωμε, ἡ κατακλυσμοῦ τῆς ἁμαρτίας, σώσασα κόσμον».
Στην ακολουθία των Χαιρετισμών συμμετείχαν ο τέως Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρακώμης και Τυμφρηστού Πρωτοπρ. Φιλάρετος Βασιλάκος και οι δύο Εφημέριοι της Μακρακώμης Πρωτοπρ. Δημήτριος Κυρίτσης και Πρεσβ. Ευστάθιος Παπακώστας, ενώ παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Μακρακώμης κ. Βασίλειος Μπότσης, ο πρώην Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Κωνσταντίνος Κρητικός, ο Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Λιασκώνης και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους Ιερείς της Μακρακώμης μετέβη στο χωριό Καστρί, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ωμίλησε με θέμα «από πάσης ρύσαι συμφοράς άπαντας»
Στο τέλος ο Εφημέριος της Ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρακώμης και Τυμφρηστού Πρωτοπρ. Ηλίας Σκαρλάτος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και εξέφρασε τις ευχαριστίες του ιδίου και όλων των κατοίκων του Καστρίου για την παρουσία του στο χωριό τους και τον πνευματικό του λόγο.