Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ιδιαίτερα στην εποχή μας χρειαζόμαστε κληρικούς παραδείγματα.



Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος


Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, ενώ χειροτόνησε Πρεσβύτερο και έδωσε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη στον Ιεροδιάκονο π. Απόστολο Τσολάκη.

Προ της Χειροτονίας του ο π. Απόστολος τόνισε "Μέγας ο σκοπός της Ιερωσύνης, ύψιστο το λειτούργημά της και προ αυτού του λειτουργήματος τίθεμαι εδώ ενώπιόν σας Μακαριώτατε όλος πτωχεία και ένδεια προκειμένου να λάβω από τα τίμια χέρια σας τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης. Και λέω όλος πτωχεία και ένδεια, αναλογιζόμενος το ύψος που οφείλει να στέκεται ο Ιερεύς".



Στη συνέχεια ο π. Απόστολος αναφέρθηκε στο λειτούργημα των Ιερέων σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας και επισήμανε "πώς να μην ίσταμαι προ του Αγίου Θυσιαστηρίου εν φόβω και τρόμω; Μία μου απομένει ελπίδα και προσφυγή, η δική σας Μακαριώτατε πρωτίστως και έπειτα του Ιερού Κλήρου και του ευλογημένου λαού του Θεού, προσευχή προς τον Άγιο Θεό υπέρ της πτωχής και ενδεούς ψυχής μου" και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας "Μακαριώτατε, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της Μητρός Εκκλησίας μέσα από τις τάξεις του Ιερού Κλήρου".

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε "δεν είναι μόνο για σένα σήμερα μία σημαντική ημέρα, είναι για τους πνευματικούς και σαρκικούς σου συγγενείς, για όλους εμάς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ. Είναι μία μέρα σημαντική και για μένα διότι με αξιώνει ο Θεός μέσα από τα χωμάτινα χέρια μου να μεταδοθεί και σε σένα η χάρις του Αγίου Πνεύματος, να προστεθεί ένας κρίκος ακόμη στη μεγάλη αλυσίδα των Οσίων, των Πατέρων, των Ιερέων".

Πρόσθεσε, επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος πως "η χάρις του Κυρίου είναι εκείνη η οποία επισκέπτεται τον κληρικό, αναπληρώνει τις ελλείψεις και θεραπεύει τις ασθένειες".

Ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε "η πρώτη έννοια και η βασικότερη υποχρέωσή σου είναι η λειτουργική ζωή μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, για τον εαυτό σου, αλλά και για τον κάθε άνθρωπο που σε πλησιάζει και που τα προβλήματά του θα γίνουν μέρος της καθημερινής σου λειτουργίας. Αυτή η λειτουργία για όλους τους ανθρώπους, αλλά ιδιαίτερα για τον κληρικό είναι το Α και το Ω της πνευματικής ζωής.

Μέσα στα βήματα της Διακονίας θα συναντήσεις πόνο και χαρά, και εκεί πρέπει να γίνεσαι μέτοχος. Ιδιαίτερα στην εποχή μας που περνάμε δύσκολες ώρες, ο άνθρωπος αισθάνεται ότι τα γόνατά του λυγίζουν, ότι δεν θα αντέξει. Εκεί καλούμαστε να γιγαντώσουμε την ψυχή του.

Η ζωή σου είναι εκείνη που θα εμπνέει τους άλλους ανθρώπους, αυτούς που σε πλησιάζουν, αυτούς που καλείσαι να βοηθήσεις. Ιδιαίτερα σήμερα, αυτήν την εποχή τη μαρτυρική, χρειαζόμαστε κληρικούς παραδείγματα. Λείπουν τα πρότυπα από τη ζωή μας, γι' αυτό είμαστε τόσο φτωχοί. Δεν δημιουργούνται, όμως, πρότυπα χωρίς Ιησού Χριστό, χωρίς λειτουργική ζωή, χωρίς συνεχή επικοινωνία με τον Θεό Πατέρα. Και όσο δε δημιουργούνται πρότυπα τα προβλήματα θα αυξάνονται και δεν θα επιλύονται".

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Μακαριώτατος λέγοντας "είναι συγκινητικό ότι σήμερα που κάποιοι άνθρωποι αρνούνται τον Χριστό για πράγματα εφήμερα και χωρίς αξία, πολλοί άνθρωποι και μάλιστα νέοι αρνούνται τα καλά για τα καλύτερα, τα αγαθά για τα αγαθότερα και είμαστε σήμερα μπροστά σε ένα τέτοιο παράδειγμα", ενώ ευχήθηκε στον π. Απόστολο δύναμη για να συνεχίσει τον δύσκολο, αλλά όμορφο και δυνατό αγώνα και να ανταποκριθεί στην αγάπη των αδελφών που τον στηρίζουν.