Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ο Αρχιεπίσκοπος για την απαγωγή του Σεβ. Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου.

23/4/2013
O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση των δραματικών εξελίξεων στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και της απαγωγής του Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και μέχρι τώρα βρίσκεται σε συνεχείς επικοινωνίες με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, καθώς και με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου η δοκιμασία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη και εν συνόλω του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου να ξεπεραστεί άμεσα. Από την πλευρά του, ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο πως ήδη έχουν τεθεί σε κινητοποίηση όλοι οι μηχανισμοί του Υπουργείου Εξωτερικών, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε το ταχύτερο δυνατόν η υπόθεση να έχει αίσια έκβαση.



Ο Μακαριώτατος, τέλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω ολόψυχα τη συμπαράστασή μου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας και προσωπικά στον Μακαριώτατο κ. Ιωάννη, ο οποίος λίγο μόλις καιρό μετά την εκλογή του στο θρόνο του παλαίφατου Πατριαρχείου, δοκιμάζεται σκληρά.

Εύχομαι και προσεύχομαι αυτή η δραματική περιπέτεια, με τη βοήθεια του Θεού, να τελειώσει σύντομα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για κληρικό που με την παρουσία και το έργο του τιμά την Εκκλησία.

Και ας γνωρίζουν όλοι ότι οι διάκονοι της Εκκλησίας λειτουργούν πάντα ως πρεσβευτές και αγγελιοφόροι της ειρήνης, ιδιαίτερα στις εύφλεκτες ζώνες του πλανήτη μας, και ως τέτοιοι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από όλους».

Το Συριακό SANΑ, που πρόσκειται στο καθεστώς Άσαντ, ανέφερε ότι οι δύο Iεράρχες απήχθησαν στο Κφαρ Νταέλ από «τρομοκρατική ομάδα». Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, το μέλος του «Εθνικού Συνασπισμού της Συρίας» Αμπντουλαχάντ Στέιφο απάντησε στο Reuters όταν ρωτήθηκε για το ποιος βρίσκεται πίσω από την απαγωγή πως «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά».

Ο ίδιος είπε επίσης ότι η απαγωγή έγινε, ενώ οι δύο Ιεράρχες κατευθύνονταν στο Χαλέπι, έχοντας περάσει από το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Οι διαθέσιμες πληροφορίες υπστηρίζουν ότι νεκροί έπεσαν ο οδηγός και ο διάκονος του Μητροπολίτη.