Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Επιμορφωτική Ημερίδα Θεολόγων Καθηγητών στη Βέροια.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Βέροια, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Διδάσκοντας θρησκευτικά μέσω τέχνης». Στην ημερίδα, που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος Θεολόγων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δρ. Μαρία Συργιάννη με τη συνεργασία της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μ. Δημητριάδος, συμμετείχε μεγάλος αριθμός θεολόγων καθηγητών από τη Βέροια και τις γύρω περιοχές.
Οι επιμορφούμενοι, συμμετέχοντας ενεργά σε ομάδες εργασίας και εργαστήρια, είχαν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και να διευρύνουν τις διδακτικές τους δεξιότητες.
Το πρώτο μέρος με θέμα «Επίσκεψη στο ναό του Χριστού Βεροίας» περιλάμβανε προσομοίωση διδασκαλίας με ομαδοσυνεργατική μέθοδο. Οι θεολόγοι καθηγητές επισκέφτηκαν το ναό του Χριστού και δούλεψαν σε ομάδες πάνω σε φύλλα εργασίας που τους δόθηκαν. Αναζήτησαν την ιστορία του ναού μέσα από τις επιγραφές του, αναγνώρισαν και κατέγραψαν τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής και διερεύνησαν την ιδιαιτερότητα του εικονογραφικού προγράμματος και της αισθητικής των τοιχογραφιών του ναού, ψηλαφώντας την εικαστική γλώσσα της εποχής αλλά και του ζωγράφου Γεωργίου Καλλιέργη. Οι ομάδες ολοκληρώνοντας τη δουλειά τους παρουσίασαν και ανέλυσαν τα αποτελέσματα της έρευνά τους.
Το δεύτερο μέρος της επιμορφωτικής ημερίδας φιλοξενήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Βέροιας. Οι θεολόγοι καθηγητές, σε βιωματικό εργαστήριο, γνώρισαν με συμμετοχικές διαδικασίες τα μοτίβα του έντεχνου συλλογισμού (Artful thinking) μέσω των οποίων μπορούν να προσεγγίσουν και να αξιοποιήσουν έργα τέχνης στο θρησκευτικό μάθημα με στόχο την ενεργοποίηση και ανάπτυξη της στοχαστικής διάθεσης του μαθητή .
Επιμορφωτές της ημερίδας ήταν ο Απόστολος Μπάρλος και η Βάσω Γώγου, θεολόγοι, συνεργάτες και μέλη της ομάδας επιμόρφωσης για το μάθημα των θρησκευτικών της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών.