Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.


Την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 το απόγευμα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού.
 
Την Τετάρτη 10 Μαΐου το πρωί, προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου και την ίδια ημέρα το απόγευμα προεξήρχε της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τον Άγιο Νικόλαο στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα.
Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε οτι σε ολόκληρο τον κόσμο τιμάται ο Άγιος Νικόλαος Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας ο θαυματουργός. 
 
Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης όλων των ορθοδόξων χριστιανών, ο προστάτης των ναυτικών μας και ο προστάτης του πολεμικού μας ναυτικού. 
 
Πρότυπο στην ζωή του είχε τον μεγάλο και καλό Αρχιερέα τον Κύριον μας Ιησούν Χριστόν. Ο Κύριος τον ανέδειξε επίσκοπο, πατέρα και διδάσκαλο στα Μύρα της Λυκίας. 
 
Το έργο του είναι δια των Αγίων Μυστηρίων να αγιάζει τον λαό του Θεού, να τον παρηγορεί και να τον στηρίζει σε όλες του τις δυσκολίες. 
 
Συμμετέχει στην Αγία Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο, που συνεκλήθη στην Νίκαια της Βιθυνίας,  η οποία εθέσπισε τα επτά πρώτα άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως και ο Άγιος Νικόλαος υπερασπίστηκε το ορθόδοξο δόγμα. 
 
Ο Θεοφιλέστατος κλείνοντας τις ομιλίες του παρεκάλεσε τους πιστούς να προσέξουν το απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου που ο Άγιος είναι "κανόνας πίστεως" που σημαίνει ότι η αγία μας Ορθόδοξος Πίστη δεν επιδέχεται καινοτομίες και συμβιβασμούς, "εικόνα πραότητος" αφού η πραότητα στην χριστιανική ζωή είναι μεγάλη αρετή διότι είναι καρπός της ταπεινώσεως και τέλος "εγκράτειας διδάσκαλος", πόσο επίκαιρος στην εποχή μας, την εποχή των πνευματικών εκπτώσεων και της απομακρύνσεώς μας από την διδασκαλία του ευαγγελίου.
 
Μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη αναστάσιμα, ευλογημένα και αγιασμένα.