Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΑΤΡΩΝ.


Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος, 14 Μαΐου 2023, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών.
   Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι ο άνθρωπο που πλάστηκε από τον πανάγιο και πανάγαθο Τριαδικό μας Θεό είναι νοσταλγός του ουρανού, της χαράς και της αθανασίας. 
 
Η Σαμαρείτιδα του σημερινού ευαγγελίου πορεύεται προς το φρέαρ του Ιακώβ για να αντλήσει ύδωρ. Όλοι γνωρίζουμε πόσο απαραίτητο και χρήσιμο είναι το ύδωρ που μας χορηγεί ο Θεός για την ζωή μας.
Η Σαμαρείτιδα βρέθηκε μπροστά σε δύο πηγές. Η μία είναι το φρέαρ του Ιακώβ που της έδωσε το γλυκό νερό και η άλλη πηγή είναι ο Κύριος μας, Ιησούς Χριστός που της απεκάλυψε ότι είναι ο Μεσσίας. (το ύδωρ το ζων)
 
Αυτή η συνάντηση, της πρώην αμαρτωλής γυναίκας της Σαμαρείτιδας, της άλλαξε την ζωή. Από σκοτεινή έγινε φωτεινή και από αγρία έγινε αγία και ισαπόστολος αφού, τις τέσσερις αδελφές της και τα δύο παιδιά της τα οδήγησε στον Χριστό και είναι μάρτυρες της Εκκλησίας.
 
Ας αγωνιστούμε αδελφοί μου να γίνουμε και εμείς φωτεινοί μέσα από την πίστη, την συμμετοχή μας στα μυστήρια της αγίας μας Εκκλησίας και γενικότερα μέσα από τον πνευματικό μας αγώνα.
 
Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς τους ιερείς και τους πιστούς τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη αναστάσιμα, ευλογημένα και χαριτωμένα.