Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ.

 
Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ραφαήλ, Παρεκκλήσιον του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών.
Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον βίο της Οσιομάρτυρος Ολυμπίας τονίζοντας ότι από την παιδική της ηλικία αγάπησε τον Κύριο μας Ιησούν Χριστόν, ότι έγινε μοναχή και ηγουμένη στην σημερινή Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Μυτιλήνη, ότι έμεινε πιστή άχρι θανάτου και μαρτύρησε το 1235 μ.Χ από πειρατές που ήλθαν στο νησί και λεηλάτησαν το μοναστήρι. 
 
Να μιμηθούμε την Αγία Ολυμπία στην αγάπη που είχε προς τον Χριστό, στην υπομονή και στην μαρτυρία που έδωσε για την δόξα του Κυρίου.
 
Μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευλογημένα και αγιασμένα.
 
Στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Νεκταρίου προσφέρθηκε καφές και πλούσιο εκκλησιαστικό κέρασμα μετά το πέρας της Ακολουθίας.