Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Οι εορτασμοί για την 17η Μαρτίου 1821 στην Αρεόπολη Μάνης

17323

Ολοκληρώθηκαν, με την τέλεση Δοξολογίας στον ιστορικό Ι.Ναό Ταξιαρχών Αρεόπολης (Τσίμοβα) και την Επιμνημόσυνο Δέηση στο Ηρώον της πλατείας, όπου ο ανδριάς του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, και με τις λοιπές εκδηλώσεις, οι εορτασμοί για την επέτειο της κηρύξεως του Αγώνα κατά των Τούρκων το 1821.

Παρέστησαν, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδος, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μιχαηλίδου, η οποία εκφώνησε και τον πανηγυρικό της ημέρας, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Δήμαρχος Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διευθυντής του Σώματος Εφοδιασμού Μεταφορών, Υποστράτηγος κ. Καλογερόπουλος, και άλλοι εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

Κατά τον χαιρετισμό του στην επίσημη τελετή, ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων είπε τα κάτωθι: «Όλα όσα είδαμε, ακούσαμε και ζήσαμε σήμερα εδώ στην ιστορική Αρεόπολη αποδεικνύουν ότι έχουμε ιστορία, αγάπη προς την πατρίδα. Έχουμε αδούλωτο φρόνημα, ηρωϊσμό και εμπιστοσύνη στη θεία Πρόνοια. Αλλά, μη ξεχνάμε, ότι καμνουν την εμφάνιση τους κατά καιρούς και η διαστρέβλωση της ιστορίας, η προδοσία, η διχόνοια, η αθεΐα. Τα πρώτα είναι ως η καλλιέλαιος, τα δεύτερα η αγριέλαιος. Αυτά τα δεύτερα τα αρνητικά να τα αφήσουμε. Απεργάζονται τη φθορά. Τα πρώτα εμείς θέλουμε, την καλλιέλαιο. Την φιλοπατρία, την ομόνοια, την πίστη στο Θεό. Αυτά μας δοξάζουν».

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.