Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

13.10.2021     Ώρα ανάρτησης: 7:55:34 PM

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Mε τον Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. κ. Κωνσταντίνο Φλώρο συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Φλώρος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και αναφέρθηκε στην κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι στηρίζουν την κοινωνία με κάθε τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη, όπως για παράδειγμα είναι οι φυσικές καταστροφές. Επίσης, τόνισε ότι «κινούμαστε στις σωστές βάσεις και κατευθύνσεις. Η απέναντι πλευρά συνεχίζει να έχει αυτές τις τάσεις, αλλά αντιλαμβάνεται, θεωρώ, ότι έχουμε την θέληση και τα μέσα να υπερασπιστούμε αυτά που έχουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσορίζοντας τον Αρχηγό εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και σημείωσε ότι η προσπάθεια που γίνεται δημιουργεί τείχη προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Μακαριώτατος και ο κ. Φλώρος συζήτησαν εκτενώς για το Σύμφωνο Συνεργασίας πενταετούς διάρκειας που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Η υπογραφή του Συμφώνου αποσκοπεί στη συμμετοχή των Στρατιωτικών Ιερέων σε εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και στην από κοινού διοργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, όπως σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι τους άρρηκτους διαχρονικούς δεσμούς της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα συμβάλλει αποφασιστικά στην κατάρτιση, στην επιμόρφωση, στην ποιμαντική εξειδίκευση και στην δια βίου εκπαίδευση των Αξιωματικών Ιερέων, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτουν με επαρκείς γνώσεις τις ανάγκες της θρησκευτικής αγωγής τόσο των στελεχών, όσο και των στρατευμένων νέων της Πατρίδας.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α., Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης.