Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Εγκαινιάστηκε ένα ακόμη πνευματικό κέντρο στην Ι.Μ. Φθιώτιδος.


Ένα ακόμη Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, το 3ο κατά σειρά στην διετή ποιμαντορία του, εγκαινίασε σήμερα το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο πλαίσιο μάλιστα του 1ου Παμφθιωτικού Εορτασμού του Αγίου Λουκά με τον διακριτικό τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς»

       Το 89ο πλέον Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, καρπός συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Δήμο Λαμιέων και άλλους φορείς, βρίσκεται στο χωριό Δαμάστα, το οποίο μάλιστα πρόσφατα απέκτησε με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου και τον δικό του ιερέα..

          Η τελετή των Εγκαινίων μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm).

          Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτ. π. Ιωάννη Κόλλια, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους πιστούς ενορίτες, οι οποίοι και εργάστηκαν αόκνως για την ανακατασκευή του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού και την μετατροπή του σε Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Λαμιέων και τους συνεργάτες του..

          «Αυτά τα Κέντρα είναι οι πνευματικές κυψέλες των Ενοριών μας και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ζείτε μόνο χαρές και να βρίσκεστε μέσα σε αυτό πάντοτε ενωμένοι, μονιασμένοι και αγαπημένοι», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

          Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Πρωτ. π. Ιωάννης Κόλλιας, ο οποίος και ευχαρίστησε εκ μέρους όλων τον κ. Συμεών για την πατρική στήριξη και αγάπη με την οποία περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της ελεύσεως του τόσο την Ενορία, όσο και το έργο ανακατασκευής του Πνευματικού Κέντρου  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού κ. Μιχαήλ Κρέτσης.

          Στην τελετή των Εγκαινίων παραβρέθηκαν: πολλοί Ιερείς ομόρων Ενοριών, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ.κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας και Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερείαρχης Π. Ε. Φθιώτιδος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, καθώς εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων του τόπου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου.