Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021'' 8η μέρα - Πανηγυρική Εκδήλωση Απονομής Βραβείου "Δημήτρια 2021.

Με την τέλεση του μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα και την διανομή του αγιασμένου ελαίου στους πιστούς σε φιαλίδια, άρχισαν οι απογευματινές ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021», στον Ιερό Ναό μας κατά την 8η ημέρα των εορτίων.

Ακολούθησε πανηγυρική εκδήλωση απονομής του Βραβείου "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021" στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον ισόγειο Ιερό Ναό.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο.

Ακολούθησε ομιλία με θέμα: “ ΄21: Το Πάσχα της Ρωμιοσύνης”. Ομιλητής ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας και Συγγραφέας.

Η εκδήλωση έφτασε στο αποκορύφωμά της με την απονομή του Βραβείου “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2021” α) στον Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο οποίος εκπροσώπησε όλα τα Μέλη αυτής, τακτικά και αναπληρωματικά, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο, εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και
β) στον ελλογιμότητο Καθηγητή κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, Λαογράφο και Κοσμήτορα της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος εκπροσωπεί όλα τα Μέλη αυτής, από τον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο.
Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, όσο και ο ελλογιμότητος Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης στην αντιφώνησή τους, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού για τη βράβευσή τους και συνοπτικά αναφέρθηκαν στο τεράστιο έργο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ασχολήθηκε με τη μελέτη της Ιστορίας, της Γλώσσας μας και της συμβολής της Ορθοδοξίας στην εθνική ταυτότητα των Ελλήνων, πραγματοποιώντας εκτός των άλλων οργάνωσε για τρία χρόνια Λαϊκό Πανεπιστήμιο και Ημερίδες με θέμα «Πρόσωπα των γραμμάτων», όπως, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Κωστής Παλαμάς ή «Εθνικών Αγωνιστών», όπως, Γεώργιος Καραϊσκάκης, Παύλος Μελάς, καθώς επίσης και 10 Συνέδρια, ένα κάθε χρόνο, από το 2012 μέχρι και τα τέλη του 2020, με γενικό θέμα την Τουρκοκρατία και την Ελληνική Επανάσταση.

Τον επίλογο της πανηγυρικής εκδήλωσης έκανε ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ματθαίος Χάλαρης ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες των Εφημερίων του Ιερού Ναού, των Μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των δεκάδων εθελοντών Συνεργατών ποιμαντικού έργου, σε όσους έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Στο τέλος του εόρτιου βραδινού διανεμήθηκε στο ακροατήριο το βιβλίο “ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΟΡΕΙΑ”, ένα ανθολόγιο κειμένων με συνισταμένη την διαχρονική αναβάπτιση του Ελληνισμού μέσα στην κολυμβήθρα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Παραδόσεως, προσφορά του κ. Κωνσταντίνου Δούκα.

Η 8η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, εφημέριος του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Μήλεσι Αττικής και έψαλαν ο Πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Σακαλής και ο Λαμπαδάριος κ. Νικόλαος Κρυστάλλης.