Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στις επετειακές εκδηλώσεις για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό στην Πάτρα.

Αναδημοσίευση από arxon.gr

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον των Οστών του Εθνεγέρτη Παλαιών Πατρών Γερμανού τελέσθηκε σήμερα, Σάββατο 12 Ιουνίου 2020, στον παμμεγέθη Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη και Ιερείς της Μητροπόλεως Πατρών.

Προ της Απολύσεως ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε αδελφικά τον Μητροπολίτη Δημητριάδος για την τιμητική παρουσία του στις επετειακές εκδηλώσεις της Μητροπόλεως Πατρών, ως Προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος στο κήρυγμά του στάθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά του Παλαιών Πατρών Γερμανού, αποκαλώντας τον Ηγέτη του Έθνους. Επίσης, ανέφερε πως ο Εθνεγέρτης Γερμανός πάσχιζε να ενώσει τους Έλληνες. “Οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια πρέπει να ατενίζουν το μέλλον της πατρίδος μας”, κατέληξε χαρακτηριστικά. Τέλος, επαίνεσε τον οικείο Μητροπολίτη για την μεγαλοπρεπή υποδοχή που επεφύλαξε στον προκάτοχό του.

Για να ακούσετε το σχετικό ηχητικό,  πατήστε εδώ 


















 

Εκ του Γραφείου Τύπου.