Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.

 

Την Κυριακή του Θωμά 9 Μαΐου 2021, εορτή του Αγίου  Χριστοφόρου,  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου Ρίου Πατρών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην καλή ομολογία του Αποστόλου Θωμά «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου». Κατά την πρώτη εμφάνιση του αναστημένου Κυρίου στη χορεία των μαθητών του ο Απόστολος Θωμάς κατά θείαν οικονομίαν απουσίαζε και ζήτησε απτές αποδείξεις ώστε να πειστεί για το γεγονός της Αναστάσεως.  Ο αναστημένος Χριστός συγκατατίθεται στην αδυναμία του μαθητή του, εμφανίζεται πάλι, μεθ’ ημέρας οκτώ, στη χορεία των αποστόλων, εν τη παρουσία του Θωμά αυτή τη φορά και τον καλεί να ψηλαφίσει τις πληγές του.

Ο υμνωδός ψάλλει σήμερα «, καλ πιστία το Θωμ και «πιστία πίστιν βεβαίαν γέννησε». Η καλή απιστία του Θωμά στερέωσε μέσα του την πίστη στον αναστημένο Κύριο και έγινε στέρεα ομολογία όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για κάθε χριστιανό κάθε εποχής, άλλωστε «Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες».

Ο Κύριος καλεί προσωπικά την κάθε ψυχή και περιμένει τη δική της ελεύθερη ανταπόκριση στο κάλεσμά του. Έτσι κάλεσε τον Απόστολο  Θωμά να ψηλαφήσει τους τύπους των ήλων στα άχραντα χέρια του και την πληγή στην πλευρά του, κάλεσε αργότερα δι’ οράματος τον Απότολο Παύλο στην πορεία προς τη Δαμασκό  λέγοντας του «γώ εμι ᾿Ιησος Ναζωραος ν σ διώκεις» καθώς και τον Ισαπόστολο Μέγα Κωνσταντίνο με το φωτεινό σημείο του Σταυρού στον ουρανό και την επιγραφή «Εν τούτω νίκα».

Κάθε άνθρωπος βρίσκεται στην προσωπική του  πορεία προς τη Δαμασκό και ο Κύριος τον καλεί κοντά του με τρόπο που εκείνος γνωρίζει.  Ο σήμερα εορταζόμενος Άγιος Χριστοφόρος μετέφερε εν αγάπη ανθρώπους στην αντίπερα όχθη του ποταμού. Αυτή ήταν η δική του πορεία προς τη Δαμασκό, εκεί, στον ποταμό που διακονούσε, αξιώθηκε να φέρει επί των ώμων του τον ίδιο τον Κύριο και να απορήσει με το ακατανόητο βάρος ενός τόσο μικρού παιδιού. Δεν εγνώριζε ο άγιος ότι κουβαλούσε τον Βασιλέα και Κτίστη του σύμπαντος κόσμου.

Κλίνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν πίστη ακεραία και να καταφεύγουν στον Κύριο και στις μεσιτείες των Αγίων ζητώντας πρώτον την Βασιλεία του Θεού και την πνευματική τους πρόοδο.

Τέλος μετέφερε στους εφημερίους, τους ιεροψάλτες και τους πιστούς τις θερμές, αναστάσιμες, εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη ευφρόσυνα, ευλογημένα και αγιασμένα.