Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Μεγαλοπρεπώς τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Αχιλλίου.

 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο χοροστατών Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος ο οποίος αναφέρθηκε στην αγιασμένη ζωή του Αγίου, ενός εκ των Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ο οποίος δεν δοκίμαζε τον Θεό, αλλά ζούσε εν Χριστώ, γι’ αυτό έγινε μέτοχος της Αναστάσεως του Κυρίου και προέτρεψε τους πιστούς να γίνουν μέτοχοι της αιωνίου ζωής. Ο Σεβασμιώτατος ανέδειξε την Χριστοκεντρική Ζωή ως την μόνη Όντως Ζωή με την οποία δεν μπορεί να συγκριθεί οτιδήποτε άλλο.

Προ της Απολύσεως τελέσθηκε η Ιερά Λιτάνευση τεμαχίου του Αγίου Λειψάνου και της Εικόνος του Πολιούχου μας Αγίου Αχιλλίου του Μυροβλήτου πέριξ του Ιερού Ναού. Καταλήγοντας η πομπή στα προπύλαια του ναού, έγινε η τελεία απόλυση, ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Άρτης για την εδώ παρουσία του, ενώ ευχήθηκε στους πιστούς και τους απανταχού Λαρισαίους και Έλληνες ο Άγιος να τους προστατεύει. Τέλος έγινε η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την Φιλαρμονική του Ιερού Ναού Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου οδού Βόλου ή οποία παιάνιζε και κατα τη διάρκεια της Ιεράς Λιτανεύσεως.