Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

«Μη Αποστρέψης Το Πρόσωπόν Σου Από Του Παιδός Σου….»

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαρίσης, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στον Κατανυκτικό Εσπερινό, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ξεκινώντας από το Μέγα Προκείμενο «Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου» και την ολοκάρδια προσευχή του κάθε χριστιανού να τον ελεήσει ο Άγιος Θεός και να παραβλέψει τις αμαρτίες του, έφτασε να αναλύσει τα ιδιόμελα των αποστίχων του αποψινού εσπερινού που αναφέρονται το μεν πρώτο στην παραβολή του Κυρίου του αμπελώνος και των εργατών που εργάζονται σε Αυτόν, το δε δεύτερο στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, ως απόδειξη της αγαπητικής ανταπόκρισης του Αγίου Θεού και της προσδοκίας του ο άνθρωπος να σταθεί προς Αυτόν για να αναδειχθεί παιδί Του.