Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Μνήμη Αγίων Μικρασίας στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.


Την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ μαρτυρησάντων Κληρικών και Λαϊκών, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, θα τιμήσει η Τοπική μας Εκκλησία, την Κυριακή 20/9, με επίκεντρο τον προσφυγικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, σύμβολο των ξεριζωμένων προσφύγων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, την παραμονή της εορτής, Σάββατο 19/9, στις 6.30 μ.μ., θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει με θέμα «Η συμβολή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Αγιοκατάταξη του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης».

Την Κυριακή 20/9 θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στο τέλος της Λειτουργίας θα τελεσθεί ιερό Μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους πρόσφυγες και αμέσως μετά θα λάβει χώρα η επίσημη Επιμνημόσυνη Ακολουθία, για την Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής Καταστροφής, και της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Στις 6.30 μ.μ. θα τελεσθούν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης.

Εκ του Γραφείου Τύπου.