Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Δορυλαίου Δαμασκηνός: « ο Τίμιος Σταυρός είναι η Ελπίδα μας και η παρηγοριά μας».

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων κ.κ. Δαμασκηνός στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Κυδωνίας όπου διακονεί ο Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε’ Αρχιερατικής Περιφέρειας.

Στο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να έχουμε πίστη στον Τίμιο Σταυρό που είναι η Ελπίδα μας και η παρηγοριά μας στις δυσκολίες της ζωής….

Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη για το φωτ. υλικό στον Αλικιανό.


Το απόγευμα  της ίδιας ημέρας στο Ιερό παρεκκλήσιο Τιμίου Σταυρού της Ενορίας Λενταριανών ο Θεοφιλέστατος τέλεσε Αρχιερατικό Μεθεόρτιο Εσπερινό και τους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πνευματική Εσπερίδα με ομιλητή τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου, ο οποίος ομίλησε για την ευλογία του Τιμίου Σταυρού στην ζωή μας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός του Τιμίου Σταυρού στο ομώνυμο μετόχι της Ιεράς Μονής  Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής κ.κ. Δαμασκηνού.
Το παρών έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ κ. Άρης Παπαδογιάννης, οι Προέδροι των Κοινοτήτων του Ακρωτηρίου, Δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου, που τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, προσήλθαν  να προσκυνήσουν τμήμα του Τιμίου Σταυρού, Κειμηλίου της Ιεράς Μονής.


Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε για το πρόσθετο φωτογραφικό υλικό  τον κ. Manos Hatzidakis Pixelart