Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος τέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος εντός της Θείας Λειτουργίας.


Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, μνήμη του Οσίου πατρός ημών Μακαρίου του Αιγυπτίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και εντός αυτής κατά την αρχαία τάξη και παράδοση τέλεσε το Μυστήριο του Βαπτίσματος του γιου των κ. Νικολάου και Μαρίας Λαμπράκη, στον οποίο δόθηκε το όνομα Πορφύριος, προς τιμή του νέου σύγχρονου μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας.
Είχε προηγηθεί η Κατήχηση αφ᾽ εσπέρας μετά την Ακολουθία του Εσπερινού. Η Βάπτιση, το χρίσμα και η ένδυση τελέσθηκαν στο πρώτο μέρος της Θείας Λειτουργίας στη θέση των Αντιφώνων, ενώ αντί Τρισαγίου εψάλη το «Όσοι εις Χριστός εβαπτίσθητε». Το «Πιστεύω» και το «Πάτερ ημών» απήγγειλε ο ανάδοχος, ενώ πρώτιο κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων ο νεοφώτιστος, ο
ανάδοχος και οι γονείς του παιδιού. Πριν το «Είη το όνομα Κυρίου» αναγνώσθηκαν οι ευχές της Απολούσεως και της Τριχοκουρίας και έγινε η Τριχοκουρία.
Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στο τέλος της Απολύσεως εξήγησε στους πιστούς ότι η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερης σημασίας και μοναδική στη ζωή της Τοπικής Εκκλησίας μας, γιατί ένα νέο Μέλος εισέρχεται στην Εκκλησία δια του ιερού Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος και μάλιστα εντός της Θείας Λειτουργίας, όπως είναι η αρχαία τάξη και όλα τα Μυστήρια ετελούντο συνδεδεμένα με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Συνεχάρη τους γονείς του νεοφώτιστου για την απόφασή τους αυτή και ευχήθηκε η πρεσβεία του Οσίου Πορφυρίου να είναι διαρκής στη ζωή του παιδιού. Ευχή και προσευχή μας, ανέφερε ο Σεβ. είναι ο μεγάλος αυτός και σύγχρονος Άγιος, ο οποίος ζούσε διαρκώς μέσα στη χάρη του Χριστού, να πρεσβεύει πάντοτε για τον νεοφώτιστο συνώνυμό του Πορφύριο
για να καλλιεργεί τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος που έλαβε σήμερα με το Βάπτισμα και να γίνει ένας χρήσιμος και ωφέλιμος άνθρωπος στην κοινωνία μας.
Τέλος, σημείωσε η μνήμη του μακαριστού προκατόχου και Γέροντός του κυρού Ευγενίου να είναι αιωνία και άληστος, γιατί λίγο πριν εκδημήσει προς Κύριον, κατέλειπε στην Εκκλησία ένα μοναδικό επιστημονικό σύγγραμμα με τίτλο «Τα Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Γάμου εντός της Θείας Λειτουργίας», και βάση των όσων επιγράφονται εκεί τελέσθηκε η σημερινή Ακολουθία.
 http://www.imis.gr/

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ