Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Σεβασμιώτατος:«Παιδιά μου, τα Χριστούγεννα σας περιμένω στην Εκκλησία»!

Χιλιάδες Λαμιώτες, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν το ξάστερο βράδυ της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου στην καρδιά της πόλεως Λαμίας, ανταποκρινόμενοι στο όμορφο κάλεσμα του Δημάρχου Λαμιέων κ. Ευθυμίου Καραΐσκου, για να συμμετάσχουν όλοι μαζί, μια παρέα στο άναμμα του μεγάλου Χριστουγεννιάτικού δέντρου.

          Προσκεκλημένος του κ. Δημάρχου,  για να ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών, ο οποίος απευθυνόμενος προς τη νεολαία της Λαμίας χαρακτηριστικά ανέφερε:
          «Χαίρομαι πάρα πολύ που βλέπω μπροστά μου την υπέροχη νεολαία της Λαμίας,  τα υπέροχα παιδιά της Λαμίας,  τα υπέροχα παιδιά της Φθιώτιδος, το πιο όμορφο χαμόγελο της Ελλάδος,  τα πιο όμορφα πρόσωπα.  Κοντά σε σας παιδιά μου ομορφαίνουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. ομορφαίνουν τα πάντα γύρω μας.
          Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν γιορτή των παιδιών, η δική σας γιορτή,  γιατί μονάχα οι καρδιές των παιδιών και όσων αισθάνονται παιδιά, μπορούν να γίνουν φάτνες για να γεννήσουν το Χριστό μέσα τους,  για να γεννήσουν την αγάπη μέσα τους , γιατί Χριστούγεννα σημαίνει αγάπη , Χριστούγεννα σημαίνει καλοσύνη,  Χριστούγεννα σημαίνει ανοιχτή αγκαλιά,  Χριστούγεννα σημαίνει ενδιαφέρον για το πονεμένο,  για το πτωχό,  για τον μοναχικό άνθρωπο.
           Χριστούγεννα σημαίνει χαμόγελο σε όποιον είναι θλιμμένος και λυπημένος.         
          Εύχομαι ολόψυχα μέσα από την καρδιά μου Ευλογημένα Χριστούγεννα και επειδή θα είναι τα πρώτα μου Χριστούγεννα στη Φθιώτιδα,  θέλω να το γλεντήσουμε, πραγματικά και πνευματικά. Το γλέντι λοιπόν ξεκινά από  εδώ. Ξέρετε που κορυφώνεται; Κορυφώνεται την μέρα των Χριστουγέννων στην Εκκλησία. Σας περιμένω λοιπόν να γλεντήσουμε και να γιορτάσουμε αληθινά και πνευματικά . Καλά Χριστούγεννα».  
          Μετρώντας αντίστροφα όλoι μαζί με μια φωνή , ο κ. Συμεών, πάτησε το σχετικό κουμπί μαζί με τον κ. Δήμαρχο και ολόκληρη η πόλη φωτίστηκε! Η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου παιάνιζε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και η χορωδία του 6ου Γυμνασίου Λαμία, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού τους και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ έψαλλε Χριστουγεννιάτικα κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα. Ατμόσφαιρα όμορφη, ζεστή, Χριστουγεννιάτικη.
          Το φετινό άναμμα του δέντρου θα μείνει αξέχαστο σε όλους!

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου.