Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Η Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά στα Λακώνια.

Το εσπέρας της Κυριακής 10 Νοεμβρίου ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, στον ομώνυμο οικισμό περιοχής Λακωνίων.
Στο κήρυγμά του προς τους ε
υσεβείς χριστιανούς ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στις αρετές και τα χαρίσματα του μεγάλου Αγίου, καθώς και στις σωτηριώδεις παρεμβάσεις και ευεργεσίες του προς τον κρητικό λαό, λέγοντας: «Η νήσος Κρήτη εορτάζει σήμερα τον Άγιο Μηνά, τον Άγιο που όχι μόνο υπέστη φρικτά μαρτύρια διά της αληθινής αγάπης και πίστεώς του προς τον Χριστό, αλλά κατάφερε επίσης να προσελκύσει πλήθος ανθρώπων στο Ευαγγέλιο και την Διδασκαλία του Χριστού».
  
«Ο Άγιος Μηνάς ήταν ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος που από Αιγυπτιώτης έγινε Κρητικός Άγιος χάρη στα αναρίθμητα θαύματα που έχει επιτελέσει στο νησί μας, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας, αλλά και συνεχίζει να επιτελεί. Άπειρες φορές έχει σώσει τους Κρητικούς από πολλές σφαγές και βαναυσότητες των Οθωμανών κατακτητών που διέπρατταν προκειμένου να μειώσουν τις αντιστάσεις απέναντι στην κυριαρχία τους, προσπαθώντας παράλληλα να εξαλείψουν την χριστιανική πίστη. Ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του Αγίου Μηνά είναι η αποτροπή του σφαγιασμού εκατοντάδων χριστιανών από τους Τούρκους μέσα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναού του Αγίου Μηνά Ηρακλείου, την ημέρα της μεγαλύτερης Εορτής της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα του 1826».
Περατώνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να συνεχίσουν να ευλαβούνται και να παρακαλούν τον Άγιο Μηνά να τους χαρίζει πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα και να προστατεύει τον κρητικό λαό από κάθε εχθρό και καθένα που επιβουλεύεται την κυριαρχία του νησιού μας.