Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σκουτάρι Μάνης.


Στον εορτάζοντα Ι.Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό και όμορφο παραλιακό χωριό Σκουτάρι της Ανατολικής Μάνης (η Ασίνη στην αρχαία Ελλάδα) που η σύγχρονη κωμόπολη ιδρύθηκε το 1453 μ.Χ. από πρόσφυγες από την ομώνυμη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, μετέβη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Διονύσιο Νίκα και τον διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χριστόδουλο Κρουστάλλη.

Ο Σεβ. στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ανεφέρθη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Η δέ Κοίμηση της Θεοτόκου υπογράμμισε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας σηματοδοτεί την δική μας αφύπνιση. Δηλαδή πνευματική αφύπνιση από τον λήθαργο και την ραθυμία που πολλές φορές εμφωλεύει και κυριαρχεί στη ζωή μας. Έχουμε ανάγκη μιας αφύπνισης για τα ουσιώδη της ορθοδόξου πίστεως μας. Μη χάνουμε άσκοπα χρόνο μακράν της Εκκλησίας. Η Παναγία, μας υπενθυμίζει την χριστιανική βιοτή μας. Είναι η μάνα που μας οδηγεί στον Σωτήρα των ψυχών μας, τον Χριστό. Καί κατέληξε ο Σεβ.: ΄΄Πάντες προσκυνήσωμεν αὐτὴν (την Παναγία μας) δεόμενοι· συγγενοῦς οἰκειότητος, μὴ ἐπιλάθῃ Δέσποινα,τῶν πιστῶς ἑορταζόντων, τὴν παναγίαν σου Κοίμησιν΄΄, ως λέγει καί το Στιχηρόν Ιδιόμελον.
Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του ιερού ναού και η τέλεση της αρτοκλασίας.
Το παρόν στην Ακολουθία έδωσαν ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος, η πρόεδρος της Τ.Κ. Σκουταρίου κα Κωνσταντίνα Μενενάκου και ο στρατηγός ε.α. κ. Δεμέστιχας.