Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Στην Παναγία της Τήνου οι Λαρισαίοι προσκυνητές.

Στο ευλογημένο νησί της Τήνου πραγματοποίησε την πρώτη του ιερά αποδημία, ως νέος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής κληρικών και λαϊκών αδελφών του ποιμνίου του.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φανερός υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο και τους προσκυνητές στο νησί της Μεγαλόχαρης και επί διήμερον τους ξενάγησε σε αρκετά προσκυνήματα, μεταφέροντας τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου κ. Δωροθέου.
Σήμερα, εορτή του Αγίου Αποστόλου Θαδδαίου και του Αγίου Παϊσίου του μεγάλου, ο Μητροπολίτης Λαρίσης τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Παναγίας.
Στο κήρυγμα του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι το Πνεύμα το Άγιο συγκροτεί τα πάντα μέσα στη ζωή της Εκκλησίας. Ο πρώτος, ο οποία έλαβε το Άγιο Πνεύμα ήταν η Υπεραγία Θεοτόκος, όπως ομολογούμε και στο Σύμβολο της Πίστεως μας «Και Σαρκωθέντα εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου και Ενανθρωπήσαντα…».
Αυτή την εβδομάδα χαιρόμασθε διαπιστώνοντας τα αποτελέσματα της καθόδου του Αγίου Πνεύματος και μας δίνεται η ευκαιρία, σήμερα που εορτάζει ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος, να θυμηθούμε ότι οι μαθητές δεν καταλάβαιναν τα όσα τους έλεγε ο Χριστός τρία χρόνια διότι «ούπω γαρ ην Πνεύμα Άγιον… Μετά όμως από την Πεντηκοστή «διήνοιξεν αυτών τον νουν του συνιέναι τας Γραφάς…».
Από τότε αρχίζει μία παραγωγή πνευματικών αγίων ανθρώπων, τελούνται μυστήρια με τα οποία σώζεται ο κόσμος, φωτίζονται οι θεολόγοι και γίνεται κήρυγμα αληθείας και σωτηρίας.