Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Η εορτή της Μεσοπεντηκοστής.

Την εορτή της Μεσοπεντηκοστής τιμά η Εκκλησία μας την Τετάρτη 22/5.Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου Φυτόκου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.45μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Οσίου Γερασίμου του Νέου, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Μακρινίτσης.
Στις 7.30μ.μ. θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Φλαμουρίου Αρχιμ. Συμεών Αναστασίου.
Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Οσίου Γερασίμου.
Για την εξυπηρέτηση των πιστών προκειμένου να μεταβούν στο Φυτόκο και να επιστρέψουν, θα δρομολογηθούν λεωφορεία της αστικής γραμμής ως ακολούθως :
Τρίτη 21/5: 6.00μ.μ. - 6.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. και 8.45 μ.μ.
Τετάρτη 22/5: 8.00π.μ. - 8.30π.μ. - 10.45 π.μ. - 11.00π.μ.
6.00μ.μ. - 6.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ. και 9.45 μ.μ.

Εκ του Γραφείου Τύπου.