Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Ρωμήρι Πύλου.


Προσκληθείς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Παλαιού χωριού Ρωμήρι Πύλου και κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του επιχωρίου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μετέβη ψηλά εκεί στο χωρίο αυτό και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τον πρωτοπρ. π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αναστάσεως Καλαμάτας, του οποίου ο υιός, Βασίλειος, τυγχάνει Διευθυντής του Υποκαταστήματος της Τραπέζης Πειραιώς στο Γύθειο και επίσης μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της καθ' Ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, και άλλους ιερείς. Μάλιστα στην μνημόνευση των αγίων ο Σεβ. μνημόνευσε ονομαστί και τους απο το έτος 1840 διατελέσαντες ιερείς του ως άνω χωρίου.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, συνεχάρη τους πανηγυριστές του χωρίου, οι οποίοι όλως ιδιαιτέρως ευλαβούνται και τιμούν τον Άγιο Νικόλαο τον εν Βουνένοις στον εκεί ναό του χωρίου και ως κύριο περιεχόμενό του λόγου του Σεβ. ήταν οι εμφανίσεις του Αναστάντος Χριστού με την σημερινή Κυριακή των Μυροφόρων.
Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και τοπικοί άρχοντες.
Ακολούθησε παραδοσιακή τράπεζα την οποία και ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος. Να ειπωθεί τέλος οτι σ' αυτό το χωριό αναφέρεται και το όλο ιστορικό του δημοτικού τραγουδιού ''Παπαλάμπραινα''.