Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών.

Την Κυριακή 19/5, Κυριακή του Παραλύτου, κατόπιν σχετικής κανονικής αδείας και ευλογίας του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β', τελέσθηκε Θ. Λειτουργία υπό των Σεβ. Μητροπολιτών Πειραιώς κ. Σεραφείμ και Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ', στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Και οι δυο Αρχιερείς είχαν υπηρετήσει στον ως άνω Ι.Ναό, ο μεν άγιος Πειραιώς ως προϊστάμενος, ο δε άγιος Μάνης ως ιεροκήρυξ. 
Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Πειραιώς, ο οποίος και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας, το δε κηυργματικό λόγο είχε ο Σεβ. Μάνης, ο οποίος και ανεφέρθη σε τρείς φράσεις του Ε' Εωθινού Ευαγγελίου δίνοντας την θεολογική τους ανάλυση. Και συγκεκριμένα τις φράσεις: ''μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν'', ''καιομένη καρδία'' καί ''ἠγέρθη ὁ Κύριος ὄντως''.
Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν οι ιερείς του Καθεδρικού Ναού και η συνοδεία του Σεβ. Πειραιώς.
Στη συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, παρέστη ως εκπρόσωπος του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στη Δοξολογία επι τη επετείω της ενώσεως της Επτανήσου με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα.