Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΠΑΝΑΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ.

Την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο τελέσθηκε εσπερινός και το μυστήριο του ιερού ευχελαίου και κατόπιν ακλούθησε ομιλία από τον Εφραίμ Παναούση με θέμα ΄΄διδάγματα ζωής - από την ζωή του Αγίου Νεκταρίου΄΄ . Η ομιλία έγινε στα πλαίσια των εορτασμών του ναού ΄΄ Κωνσταντίνεια 2019 ΄΄ Στο ναό έχει έρθει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου για ολιγοήμερη προσκύνηση.
     


Η υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας της Σηλυβριανής έγινε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο την Παρασκευή 17-5-2019.
Σε αυτή την εικόνα μπροστά προσευχότανε μικρός ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος καταγόταν από την Σηλυβρία. Η εικόνα της Παναγίας βρισκότανε στον Μητροπολιτικό ναό του Γενέθλιου της Θεοτόκου, στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και την φέρανε με τον ξεριζωμό τον Νοέμβριο του 1922 οι πρόσφυγες στην Καβάλα. Η Ιερή εικόνα θα παραμείνει στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως και της 23 Μαΐου 2019.
Ο εφημέριος του ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ,πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης , ευχαρίστησε τον πατέρα Εφραίμ και τον ευχαρίστησε για την τιμή που έκανε να έρθει στο Ναύπλιο και να μιλήσει για τον Άγιο της Νεκτάριο.