Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Ο Κωστής Κούκης δε βρίσκεται κοντά μας...

Ο Κωστής Κούκης, φιλόλογος και συγγραφέας, δε βρίσκεται κοντά μας τις τελευταίες ημέρες…
Στις 15 Ιανουαρίου 2019 εκοιμήθη,  εξακολουθεί όμως να βρίσκεται βαθιά μέσα στις καρδιές όλων όσων τον γνώρισαν. Η απουσία του είναι ήδη αισθητή, την αναπληρώνει όμως η θετική ανάμνηση της παρουσίας του.

Η προσωπικότητά του πληθωρική. Η αγάπη του για τη γνώση αστείρευτη.  Η φυσιογνωμία του σταθερά χαμογελαστή. Η δράση του πολυδιάστατη. Η παρουσία του δυναμική.
Αφιέρωσε όλη τη ζωή του στην εκπαίδευση και την επιστήμη. Πολυετείς σπουδές, αμέτρητες ώρες διδασκαλίας, ομιλίες, συγγραφική δραστηριότητα, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, συνεχή μελέτη… 
Προσέφερε πολλά με τις γνώσεις του και δίδαξε περισσότερα με το ήθος του.
Όλοι τον θυμούνται, ως άνθρωπο, ευγενή, απλό κι ευχάριστο στην επικοινωνία. Όποιος τον συναναστρεφόταν, δύσκολα τον ξεχνούσε. Με πνεύμα ελεύθερο κι ευελιξία σκέψης αντιμετώπιζε εύστοχα κάθε ζήτημα και προσέγγιζε συναισθηματικά το συνομιλητή του.
Δίδασκε τους μαθητές του, ό,τι κάνουν να το κάνουν με αγάπη… Κι εκείνος με περισσή αγάπη έζησε και έδρασε.
Αγάπησε μοναδικά την οικογένεια του και υπήρξε δοτικός και γλυκύς με τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του.
Στις δοκιμασίες της ζωής, στάθηκε με θάρρος, αισιοδοξία και υπομονή.
Η οικογένειά και όσοι τον γνώρισαν, με πολλή θλίψη και βαθιά συγκίνηση, τελούν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Κύμη Ευβοίας, το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.