Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Αρχιερατικός εσπερινός επί της εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου στο Αργος.

Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Άργους εορτάζει την ανάμνηση της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του πολιούχο της, Αγίου Πέτρου, επισκόπου Άργους του θαυματουργού. Την παραμονή της εορτής Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 








Τα ιερά λείψανα του αγίου Πέτρου επισκόπου Άργους επέστρεψαν στις 19 Ιανουαρίου του 2008, μετά από πολλές προσπάθειες του μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου. 

Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού και πρόεδρος του ΙΣΚΕ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καρπενησίου που τίμησε με την παρουσία την εορτή . 






Στον εσπερινό παραβρέθηκαν ο οι βουλευτές Ι. Ανδριανός , Ι. Μανιάτης , ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος , οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του Δήμου και πλήθος κόσμου. 

   





Ιστορικό του Αγίου Πέτρου Άργους

Όπως αναφέρει από το 1991 σε βιβλίο του ο τότε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Πέτρου, π.Ευάγγελος Στασινόπουλος: «Οι έρευνες για τον πολιούχο Άγιο του Άργους ξεκίνησαν το 1889 από τον θεολόγο Χρήστο Παπαοικονόμου. Από το 1894, όταν δημιουργήθηκε ο Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός», άρχισε να εορτάζεται ο Άγιος Πέτρος κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, την ημέρα της εορτής του.

Και πέντε χρόνια αργότερα εκδόθηκε στη Ρώμη πραγματεία στα ιταλικά με τίτλο: «Ιστορία και έργα του Αγίου Πέτρου Άργους». Τα χρόνια περνούσαν και όλο και πιο πολλά στοιχεία έρχονταν στο φως για την δράση του θαυματουργού Αγίου. 
 






Από το 1985 ο μακαριστός μητροπολίτης Αργολίδας Ιάκωβος έβαλε στόχο την επιστροφή των ιερών λειψάνων, τα οποία είχε πάρει από τον τάφο του στο Αργος ο Λατίνος επίσκοπος Σιγουντονάνι στις 21 Ιανουαρίου 1421 και τα μετέφερε στο Βατικανό.

Όπως λέει η παράδοση, όταν ανοίχτηκε ο τάφος έγινε σεισμός και αναδίνονταν αρώματα. Τότε πολλοί πιστοί πήραν μερικά από τα λείψανα που είχαν θαυματουργές ιδιότητες. Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που στο Βατικανό βρέθηκε μόνο ένα μικρό μέρος των λειψάνων του Αγίου Πέτρου.

Ο μακαριστός μητροπολίτης Ιάκωβος, προκειμένου να πετύχει την επιστροφή των λειψάνων, χρειάστηκε να ταξιδέψει πολλές φορές στην Ιταλία.