Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΕΦΥΓΕ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ - Γράφει ο Αθαν. Γιαννακκόπουλος ΑΠΘ.

Σήμερα  το "ευρυτανικό βήμα" ανέγραψε την είδηση  εκοιμήθη ο πρώην  Καρπενησίου  κυρος Νικόλαος σε ηλικία 90 ετών. Έφυγε  ο Δεσπότης που  από το Φλεβάρη του 1979 όταν εχειροτονήθη Μητροπολίτης Καρπενησίου δούλευε συνέχεια για τη πνευματική αναγέννηση του τόπου μας.
Πρώτος και με Θεία Λειτουργία στα συνέδρια της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων, στα συνέδρια πολιτιστικών και επιστημονικών συλλόγων του τόπου μας, πρώτος σε κάθε ζήτημα του Νομού που φρόντιζε πάντοτε για την επίλυση τους. Πρώτος και στις εκδηλώσεις μνήμης που γίνονταν για τιμηθούν οι αγωνιστές   του 21.Παράδειγμα  η συνεχής παρουσία του  στον εορτασμό, από το Σύλλογο η Καλιακούδα που γίνεται και γινόταν κάθε χρόνο στα Λακώματα. Προσωπικά τον θυμάμαι στα Ψιανά, στα Άγραφα , στη Ρωσκά όπου έγινε και σχετική ημερίδα για την αξιοποίηση του Πανταβρέχει και έκαμε σχετική παρέμβαση και έδωσε πατρικές συμβουλές. Τον θυμάμαι να συνομιλεί με τους  κτηνοτρόφους, με πολιτικούς , με τον Καραπιπέρη που είχε συμβάλει στην ίδρυση της Μητρόπολης Καρπενησίου, παρά της τότες αντιδράσεις. Τον θυμάμαι στις ακολουθίες για την εορτές  της Κυρά της Ρούμελης, Παναγίας Προυσιώτισας . Έκανες   πολλά άγιε Δέσποτα που  είναι αδύνατο να τα περιγράψω. Η Ευρυτανία που τόσο αγάπησες, έχασε σήμερα στο πρόσωπο σου ένα στήριγμα. Γνώρισες και περπάτησες σε όλα τα χωριά και τους μαχαλάδες του τόπου μας. Γνώριζες με τα μικρά ονόματα πολλούς μα πάρα πολλούς Ευρυτάνες. Για καθένα είχες κάτι να πεις και  κάτι να ζητήσεις. Θυμάμαι όταν σε αποχαιρετούσα να μου ζητάς, Αθανάσιε βοήθησε τον τόπο μας. Καλό παράδεισο Άγιε Δέσποτα. Το πέρασμα σου στο τόπο μας θα το θυμούμαστε πάντα. Αιωνία  η μνήμη σου. 
από: Εδώ