Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Η Εορτή του Αγίου Αθανασίου στην Αυλή Παγγαίου.

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε και φέτος στην ενορία της Αυλής, η εορτή των εν Αγίοις Πατέρων Αθανασίου και Κυρίλλου Πατριαρχών Αλεξανδρείας.
Το εσπέρας της εορτής, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και τη παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών.
 Τον Θείον Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, αναφερόμενος στον αγώνα υπέρ της πίστεως του Μεγάλου Αθανασίου.
Ακολούθως έλαβε χώρα η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αθανασίου πέριξ του Ναού με επικεφαλής του λαού τις πολιτικές αρχές του τόπου.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μπένου, ο οποίος εκήρυξε τον πανηγυρικό της ημέρας στο πυκνό εκκλησίασμα αναφερόμενος στη ζωή και τη δράση του Μεγάλου Αθανασίου.