Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΩΛ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΩΝ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος όπου παρουσιάστηκαν τα δύο βιβλία «Τα 3 χωριά Τόϊβασι, Καλοχώρι- Χειμάδι- Νέσσων, Ιστορία και μνήμες» του Παύλου Λάλου και «ΚΑΛΟΧΩΡΙ- Τόϊβασι – Ανθρώπων Μνήμες, Φωτογραφικό Λεύκωμα» του Συλλόγου ΜΕΣ Καλοχωρίου.

Το βιβλίο του Παύλου Λάλου είναι μια συνολική μελέτη του πολιτιστικού αποτυπώματος (Ιστορία, Λαογραφία) των κατοίκων των 3 χωριών Καλοχώρι- Χειμάδι-Νέσσων (παλιό Τόϊβασι), στην πλειοψηφία τους Ελληνόβλαχοι με ρίζες στο Περιβόλι της Πίνδου, που ολοκληρώθηκε με έρευνα 3 χρόνων.
Χρειάστηκε να γίνει επίσκεψη- ταξίδι στο βουνό Γκαλισίτσα της Οχρίδας, όπου πριν έναν αιώνα οι παππούδες των Τοϊβασιτών είχαν τους θερινούς οικισμούς Πάνω και Κάτω Καλύβια Ιστόκ. Περιλαμβάνει το βιβλίο την έρευνα στο αρχείο της Κοινότητας Τόϊβασι- Καλοχωρίου, Συμβόλαια αγοράς από τούρκους Κονιάρους και 110 σελίδες αφηγήσεις κατοίκων. Το Λεύκωμα είναι ασπρόμαυρες φωτογραφίες των κατοίκων που συγκέντρωσε ο Σύλλογος ΜΕΣ Καλοχωρίου, διασώζοντας τα ήθη της περασμένης ζωής.
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Σπανός, εκδότης του περιοδικού ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ, ενώ μίλησαν ο φιλόλογος κ. Κωνσταντίνος Πάνος, η συγγραφέας-εκπαιδευτικός κα. Κούλα Λέντζιου- Τρίκου και ο συγγραφέας- γιατρός κ.Νικόλαος Παπαθεοδώρου.