Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ.

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, όπου πραγματοποιήθηκε Χριστουγεννιάτικη Εορτή, με θέμα: «Ο ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΧΟΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΣ», από την Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση της εκπαιδευτικού κ. Μαρίας Καψάλη, Καθηγήτριας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.

  Παρόντες, επίσης ήταν οι Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυκας και Νικηφόρος Ευσταθίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος και Διευθυντής του Ορφανοτροφείου Χαλκίδος, ο Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης, Εφημέριος Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βασιλικού, ο Οικον. Φώτιος Πάσχος, Εφημέριος Ενορίας Τριάδας, οι Ιερείς του Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, Πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Πολυκαρπίδης και Αθανάσιος Τρίκκας, ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος, πολλοί γονείς των παιδιών και πολλοί ενορίτες.

Στην έναρξη της Εκδήλωσης, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου καλωσόρισε τον Ποιμενάρχη μας και εισήγαγε τους προσελθόντες στην ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων μέσα από την διδασκαλία του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού και την λογοτεχνική γραφή του Αλ. Παπαδιαμάντη. Στην συνέχεια οι Μικροί χορωδοί, παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, υπό την διεύθυνση της χοράρχισσας κ. Μαρίας Καψάλη, απέδωσαν χριστουγεννιάτικα τροπάρια, κυρίως από την Ακολουθία των 14.000 σφαγιασθέντων Νηπίων από τον Ηρώδη, καθώς και βυζαντινά κάλαντα.

Το κλείσιμο της εορτής έκανε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, απευθυνόμενος με θερμούς συγχαρητήριους λόγους στην Ενορία για το υπέρ της νεότητας έργο, συνεχάρη ιδιαιτέρως την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Καψάλη για το λαμπρό και συγκινητικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, επεσήμανε την αξία της νεανικής παρουσίας στην ζωή της Εκκλησίας και τόνισε πως οι άνθρωποι που μεγαλώνουν με τον εκκλησιαστικό τρόπο ζωής αποτελούν κεφάλαιο για την κοινωνία.


Δεν παρέλειψε, ακόμη, να υπενθυμίσει σε όλους τους παρισταμένους την έγνοια και την αγωνία του για την ανάγκη ύπαρξης και καλλιέργειας νεανικών χορωδιών σε όλες τις Ενορίες και συνεχάρη όσους ιεροψάλτες ανεβάζουν και διδάσκουν τα παιδιά στα αναλόγια των εκκλησιών, όπως και τους παρόντες ιεροψάλτες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού κ. Γεώργιο Καραγκούνη και κ. Ιωάννη Δέδε (σύζυγο της κ. Καψάλη).

Στο τέλος, τα παιδιά πολυχρόνισαν τον Επίσκοπό τους ενώ, με την φροντίδα των συνεργατιδών του Ι. Ναού, παρετέθη τσάι στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο, όπου στα παιδιά της χορωδίας διανεμήθηκαν αναμνηστικές ευλογίες.