Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η πόλη του Ναυπλίου τίμησε τον Άγιο Νεκτάριο επίσκοπο Πενταπόλεως τον Θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές κατοικίες στο Ναύπλιο. Την παραμονή της εορτής Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 τελέσθηκε Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός μετά αρτοκλασία και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του  Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία ιερουγούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος π. Χρυσόστομου Παπουλέση και του του εφημέριου π. Βασιλείου Γκολέμη.








Κατά την διάρκεια του Εσπερινού και της θείας λειτουργίας  είχε τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.
Ο Άγιος Νεκτάριος ή Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Νεκτάριος Αιγίνης (1 Οκτωβρίου 1846 – 9 Νοεμβρίου 1920) είναι σύγχρονος άγιος της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Το κατά κόσμο όνομά του ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς και υπήρξε λαοφιλής ιεράρχης, ποιμενάρχης και παιδαγωγός στα τέλη του 19ου με αρχές του 20ού αιώνα. Ο Άγιος Νεκτάριος επίσης είναι θαυματουργός διότι, πραγματοποίησε θαύματα ενώ βρισκόταν ακόμα εν ζωή.