Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Η εορτή του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά στην Ι.Μ. Μάνης.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερης ευλάβειας και χαράς τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επι τη εορτή του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά.
Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', πλαισιωμένος από ιερείς της αρχιερατικής περιφερείας Λεύκτρου. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν μαθητές/τριες του Γυμνασίου και Λυκεία Καρδαμύλης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ενώ το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Μαραμπέας.
Ο Σεβ. κατά την ομιλία του απευθύνθηκε στα παιδιά με παιδαγωγικό τρόπο για τη σημασία της προσευχής και της λατρείας στο Θεό. Είναι χαρακτηριστικό οτι ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ομιλία του σε πρακτικά θέματα της λατρείας βοηθώντας έτσι τα παιδιά να καταλάβουν πόσο σπουδαίο γεγονός είναι ο εκκλησιασμός.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. μαζί με το αντίδωρο μοίρασε στα παιδιά μια εικόνα και ένα στυλό.