Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της Συνάξεως πάντων των εν Τρίκκη Αγίων.


Στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, ο οποίος γέμισε ασφυκτικά από το πλήθος των πιστών, εορτάσθηκε η «Σύναξη πάντων των εν Τρίκκη διαλαμψάντων Αγίων», που φέτος κατ’ εξαίρεση τιμήθηκε την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου 2018.

Στον περικαλλή Ιερό Ναό μεταφέρθηκαν και εκτέθηκαν προς προσκύνηση άπαντα τα σωζόμενα Ιερά Λείψανα των εν Τρίκκη Αγίων, ήτοι του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του Αγίου Δανιήλ του εκ Τσιοτίου και του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης.
Στην ακολουθία του Όρθρου και στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Άρτης κ. Καλλίνικος και συνιερούργησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, μαζί με πλειάδα ιερέων.
Τους ύμνους της ακολουθίας που είναι ποίημα, όπως και ολόκληρη η ασματική ακολουθία των Αγίων του φιλαγίου συντοπίτη μας Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου, έψαλλε πολυμελής χορός εκλεκτών Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Παναγιώτου Καλαμπάκα.
Στο γεμάτο από θεολογικά μηνύματα κήρυγμά  του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος αναφέρθηκε στην τιμή των αγίων.
Τους φιλοξενουμένους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς προσφώνησε δια θερμών λόγων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, καλωσορίζοντάς τους στην πόλη αυτή των Αγίων και των Οσίων.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος τέλεσε την εις Διάκονο Χειροτονία του Μοναχού Ελισαίου Δουσικιώτη, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και την χειροτονία του.
Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, ο οποίος θα είναι άμισθος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κάλεσε τον π. Ελισαίο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιερωσύνης.
Να ευχηθούμε στον νέο Διάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, να είναι άξιος της τιμής και της χάριτος που έλαβε και να ευαρεστήσει τον Θεό και τους ανθρώπους.