Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.

..

..
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 8η ΜΕΡΑ - ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΣΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ ΜΑΚΡΗ.

Εκδήλωση αφιερωμένη στον νέο Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή, τον Γέροντα της Ιεράς Νήσου Πάτμου, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα μετά τη Θεία Λειτουργία, στο πρωινό «Ενοριακό Αρχονταρίκι» στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού με την παρουσία πλήθους πιστών.
Ομιλητής του αφιερώματος ήταν ο Δρ. κ. Χαραλάμπης Μ. Μπούσιας, Μέγας Ὑμνογράφος της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας με θέμα: "Παράδεισο χωρίς εσάς δεν τον θέλω": Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής, ο εν Πάτμω.
Η εκδήλωσε άρχισε με ηχογραφημένο εισαγωγικό σημείωμα του κ. Λυκούργου Μαρκούδη, Διευθυντή Προγράμματος Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 FM. και προβολή φωτεινών διαφανειών .
Στη συνεχεία ο κ. Χαραλάμπης Μπούσιας αναφερόμενος στον νεοφανή Όσιο είπε:
“Ο νέος Άγιος της Ορθοδόξου μας Εκκλησίας, ο Γέροντας της Πάτμου, Ο Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής ήταν πράγματι χρηστός και εύχρηστος δούλος Κυρίου. Αναδείχθηκε εφάμιλλος των αλιέων της Γαλιλαίας αφού ακολούθησε στις ημέρες μας τα βήματά τους και έγινε Ιεραπόστολος και πνευματοφόρος Πατέρας της Εκκλησίας, στύλος και εδραίωμά της, ομολογητής πίστεως και πρότυπο όλων, όσοι επιθυμούν την κατά Χριστόν καινή ζωή.
Ο Όσιος Αμφιλόχιος ήταν ο ασκητής που βίωνε έμπονα την πραγματικότητα, ενημερωνόταν για τα επίκαιρα προβλήματα και κατανοούσε το μέγεθός τους, για να μπορεί ανάλογα να συντρέχει και να έρχεται αρωγός στους εμπερίστατους δείχνοντας σπλάχνα οικτιρμών και αδελφικής εν Χριστώ αγάπης. Του αρμόζουν οι τίτλοι του ασκητού, του κατηχητού και διδασκάλου, του ιεραποστόλου, του ομολογητού, του θαυματουργού. Έλαμψε ο νέος Πάτμιος Άγιος στο νοητό της Εκκλησίας μας στερέωμα ως νεόφωτος αστέρας, ο οποίος με τις αστραπές του Αγίου Πνεύματος που ενοικούσε μέσα του φώτισε τα πέρατα της Ορθόδοξης κοινωνίας μας.
Ο Γέροντας Αμφιλόχιος υπήρξε θιασώτης της ισάγγελης βιοτής και πολιτείας και συγχρόνως μιμητής και ομότροπος των πάλαι οσίων ασκητών, των οποίων στη σύγχρονη εποχή ανεζωγράφισε τα ηρωϊκά πνευματικά κατορθώματα”.
Ο κ. Μπούσιας αφού παρουσίασε αναλυτικά τον θαυμαστό βίο, την αγγελομίμητη πολιτεία και θαύματα του Οσίου, που αποδυκνείουν τον πλούτο της χάριτος που είχε σκηνώσει στην καθαρή ψυχή του κατέληξε: “ Ο Γέροντας Αμφιλόχιος δόξασε τον Κύριο με την οσιακή του πολιτεία και ο Κύριος τον αντιδόξασε με πλήθος θαυμάτων. Τα τίμια λείψανά του ανακομισθέντα το 1980 βρέθηκαν κροκοβαφή και μυροβόλα. Έκτοτε η θήκη τους αναδείχθηκε ακεσώδυνο φρέαρ και πηγή άλλη Σιλωάμ. Άπειρα είναι τα καταγεγραμμένα θαύματα και οι ιάσεις που επιτελούνται με τις πρεσβείες και την χάρη του νεοφανούς αυτού της Πάτμου Οσίου, του θαυματουργού Αμφιλοχίου”.
Σε όλους τους πιστούς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση προσφέρθηκε αναψυκτικό και ως ευλογία μία εικόνα του Οσίου Αμφιλοχίου.