Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018” 15η ΜΕΡΑ – ΔΙΣΑΡΧΕΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό μας, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στα πλαίσια των πολυήμερων ενοριακών εκδηλώσεων "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018".
Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Συλλειτούργησε ο νεοχειροτονηθείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και οι Ιερείς του Ναού.

Στο λειτουργικό κήρυγμα ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δαιμονισμέμου στη χώρα των Γαδαρηνών. “O Κύριος πήγε αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό στον συγκεκριμένο τόπο, δηλαδή για να σώσει μια ψυχή η οποία διψούσε για σωτηρία. Απ’ τη στιγμή που ο άνθρωπος καλεί τον Θεό σε βοήθεια με όλη τη δύναμη της ψυχής του, ο Θεός άμεσα ανταποκρίνεται στο καρδιακό αίτημα. Όμως ο μισόκαλος πονηρός, που δεν αγαπά ούτε συμπαθεί τον άνθρωπο, προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να τον παρασύρει στην αμαρτία. Έτσι και η ταλαίπωρη αυτή ψυχή της ευαγγελικής περικοπής βρισκόταν κάτω απ’ την επήρεια πολλών δαιμόνων, «λεγεώνες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Ήταν μια ψυχή, δυστυχισμένη, καταρρακωμένη και ενεργούμενη απ’ τα δαιμόνια, τα οποία κυριολεκτικά του είχαν παραμορφώσει τη ζωή. Έρχεται, λοιπόν, ο Κύριος την κατάλληλη στιγμή, που ο δαιμονισμένος είχε φτάσει στην θλιβερή κατάστασή του για να τον θεραπεύσει, να τον αναγεννήσει. Και γίνεται η ριζική ανακαίνιση του μόνο με έναν λόγο του Κυρίου, έτσι ώστε να απαλλαγεί απ’ την δαιμονική αρρώστια και να είναι ιματισμένος και σωφρονών. Φθάνει δε στο σημείο να ζητήσει από τον από τον Κύριο να Τον ακολουθήσει και να γίνει μαθητής Του. Είχε αλλοιωθεί πνευματικά από το μεγαλείο του Χριστού. Απ’ την άλλη πλευρά οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να παρακαλάνε τον Ιησού να φύγει έξω από τα σύνορά τους. Φοβήθηκαν μην βλαφθούν τα περισσότερα τα οικονομικά τους συμφέροντα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν αιχμάλωτοι πνευματικά στην πτώση τους διότι δεν πίστεψαν σ’ Αυτόν. Γιατί συνέβει αυτό; Διότι όταν ο άνθρωπος ταυτίζεται με την αμαρτία δεν μπορεί να αντέξει την καθαρότητα που του προσφέρει ο Χριστός. Ο Θεός είναι φύση αγαθός και καλός. Αυτό που επιθυμεί είναι η άμεση ανταπόκρισή του σε κάθε ανθρώπινη παράκληση για βοήθεια, θεραπεία και σωτηρία: «Δεῦτε πρός με, πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς».
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο π. Ματθαίος εκ μέρους των Ιερέων του Ναού και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, εξέφρασε τις ολόθερμες ευχαριστίες προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Λεμεσού κ. Αθανάσιο και Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, για την αμέριστη αγάπη τους προς την ενορία μας και την ολοπρόθυμη συμμετοχή τους επί σειρά ετών στις ενοριακές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018».
Τη διανομή του αντιδώρου έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος δεχόμενος τις εγκάρδιες ευχές όλων των πιστών για την εκλογή και χειροτονία του, αντιπροσφέροντάς τους την εικόνα του Αγίου Ιερωνύμου ως αναμνηστικό δώρο.
Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού το «Ενοριακό Αρχονταρίκι» με προσκεκλημένο τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, με τη παρουσία πλήθους πιστών.