Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού στην Ι.Μητρόπολη Κυδωνίας.

Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως και με τη δέουσα λαμπρότητα, τελέστηκε και εφέτος η ιερά πανήγυρις της Δεσποτικής εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεως μας.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου πλήθος πιστών έσπευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ακρωτηρίου, Μετοχίου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, το αγιώτερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως, που αποτελεί σημείο νίκης, ελπίδος, ζωής, και αναστάσεως.
Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός  συμπροσευχούμενου του οικείου Εφημερίου Ιερομονάχου π. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρεσβ. Βασιλείου Κιάσσου και του Διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ”κάθε άνθρωπος σηκώνει το δικό του Σταυρό και έχει ως πρότυπο τον Σταυρό του Χριστού”.
Περισσότερο φωτ. υλικό εδώ από το Μετόχι της Ι.Μ.ΑΓ. Τριάδος των Τζαγκαρόλων
Ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής  εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Αλικιανό Χανίων ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και συλλειτουργούντων του Αρχιερατικόυ Επιτρόπου της 6ης Αρχιερατικής Περιφέρειας και οικείου Εφημερίου Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη, του Πρωτ. Εμμ. Παπαδοκωσταντακη, του Πρωτ. Αντωνίου Κουκουράκη, του Πρωτ. Ιωάννου Γομπακη, του Πρεσβ. Νικολάου Λαδόπουλου, του Πρεσβ. Εμμαν. Σκαλίδη και του Διακόνου Δημητρίου Δερμιτζάκη.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε για την ευεργεσία  του Τιμίου Σταυρού στη ζωή του Χριστιανού.
Επίσης, εκατοντάδες πιστοί  προσήλθαν  και στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Λενταριανών, όπου διακονεί ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης  για να προσκυνήσουν το ιερώτατο σύμβολο του Τιμίου Σταυρού, το οποίο είναι ποτισμένο από τη ζωηφόρο Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Περισσότερο φωτ. υλικό από Ενορία Αλικιανού εδώ
Την παραμονή της εορτής στο ομορφοστολισμένο αυτό παρεκκλήσιο τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της Ενορίας.  Κατόπιν ακολούθησε κήρυγμα από τον Πρωτ. Γεώργιο Σεργάκη.
Ανήμερα της εορτής κήρυξε στον ίδιο Ναό ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Περισσότερο φωτ. υλικό από Ενορία Λενταριανών εδώ