Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης στο Βαθύ Μεγανησίου.


Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα εoρτάσθηκε και εφέτος στο Βαθύ Μεγανησίου Λευκάδος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, Κτίτορος της Ιεράς Μονής Δουσίκου Τρικάλων καί Πολιούχου και προστάτου της εν λόγω νήσου της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

    Το πρωϊνό της κυριωνύμου ημέρας, Σαββάτο, 15ης  Σεπτεμβρίου 2018 τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιωμένου από κληρικούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο βίο και το κοινωνικό έργο του Αγίου Βησσαρίωνος. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον κλήρο και το λαό έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του προστάτη του Μεγανησίου Αγίου Βησσαρίωνος του θαυματουργού και μοίρασε το αντίδωρο στο ευσεβές εκκλησίασμα.