Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός:”Ο Σταυρὸς του Χριστού στη ζωή τής Έκκλησίας”.


Την Παρασκευή  14 Σεπτεμβρίου  το απόγευμα ολοκληρώθηκε το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα για την Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποίησε η Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού με την πνευματική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού και  με θέμα ”Ο Σταυρὸς του Χριστού στη ζωή τής Έκκλησίας”. 


Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό Μαρτυρία. Εδώ



Με λόγια Πνευματικά και θεολογικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ομίλησε στο σεβαστό εκκλησίασμα, κάνοντας μία ιστορικολειτουργική προσέγγιση της  Δεσποτικής εορτής.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο οικείος Εφημέριος και ιερατικός προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Πρωτ. Νικόλαος Μαυροματάκης, ο Περιφερειακός Σύμβολος κ. Γεώργιος Κονταξάκης και πλήθος κόσμου.
Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό Μαρτυρία.
Tον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε με λόγια αγάπης και εκτιμήσεως προς το πρόσωπο του ο στενότατος συνεργάτης του και Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός, ευχόμενος προς όλους ο ζωοποιός Τίμιος Σταυρός να είναι στήριγμα και αρωγός στην ζωή μας.