Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης.

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προεξήρχε των ιερών ακολουθιών τόσο την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής στην ιερά και σεβασμία Μονή Παναγίας Γιατρίσσης Ταϋγέτου.

Την παραμονή της εορτής στο καθολικό της Ιεράς Μονής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, πλαισιωμένος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Χρυσόστομο Πανταζή και πατέρες της Μονής. Προ της απολύσεως του Εσπερινού τελέστηκε η ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.
Ανήμερα της εορτής ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Πρό της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωση οτι από σήμερα καθήκοντα Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης αναλαμβάνει ο αρχιμανδρίτης π. Νήφων Καρολεμέας, εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κονακίων.
Το παρόν στις ακολουθίες έδωσε πλήθος ευσεβών χριστιανών. ανάμεσά τους ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γυθείου κ. Πασαλίδης.