Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Με την προσήκουσα ιερότητα και μέσα σε κλίμα κατανύξεως, εορτάστηκε εις την Ιεράν Μητρόπολιν Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας.
Το εσπέρας της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, εις το Ιερό Ησυχαστήριο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Γαλήνης, όπου στο τέλος ομίλησε προς τους παρισταμένους περί της Δυνάμεως και Μηνυμάτων του Τιμίου Σταυρού στην ζωή του κάθε ανθρώπου.

Ανήμερα της μεγάλης για την Ορθοδοξία μας εορτής της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ναόν των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασσήρου, πλαισιούμενος από Ιερείς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα, που με συγκίνηση, κατάνυξη και ευλάβεια προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάριν και την ευλογίαν του Σταυρού του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος, υπογράμμισε μεταξύ των άλλων ότι «ο Σταυρός του Κυρίου, μας δίνει δύναμη Θεού και όχι ανθρώπινη και μας διδάσκει τα αιώνια εκείνα μηνύματα, της αληθινής αγάπης προς τον Θεό και προς τον άνθρωπο. Μας διδάσκει την καταλλαγή, την ειρήνη, την συμφιλίωση, και την ταπεινώση. Πάνω στον Σταυρό ο Κύριος μας δίδαξε πως πρέπει να συγχωρούμαι τους πάντες και πάνω στον Σταυρό, ο Κύριος μας ενώνει με τον Θεό και με τον άνθρωπο».
«Ο Τίμιος Σταυρός αναγγέλλει και την δική μας πορεία προς τον Παράδεισο, αρκεί να έχουμε αληθινή Μετάνοια και συντριβή μέσα μας, καταφέρνοντας να γνωρίσουμε αυτό που είμαστε πραγματικά και όχι αυτό που θέλουμε να φαινόμαστε δείχνοντας αρεστοί στους άλλους. Ας καταφύγουμε στην Χάρη Του και όλοι μαζί να πάρουμε δύναμη από την δύναμη Του για να συνεχίζουμε τον αγώνα μας προς της Σωτηρία μας».