Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου ε.έ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου – Προστασία των Χριστιανών Ασωπίας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στη Μοναστική Αδελφότητα και σε όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην ακολουθία του Εσπερινού Χρόνια πολλά και η Υπεραγία Θεοτόκος να πρεσβεύει προς τον Κύριο για όλους.

Το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου, που βρίσκεται στην 114 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Τανάγρας. Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΑ κ. Συμεών Ψιμούλης, ο Διευθυντής Δ΄Κλάδου ΓΕΑ κ. Αθανάσιος Σαββόπουλος, ο Διοικητής της 114 Π.Μ. κ. Ιωάννης Κυρίου, αξιωματικοί και σμηνίτες της 114 Π.Μ., καθώς και αρκετοί πολίτες από τις γύρω περιοχές. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Παναγίας και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και η Θεοτόκος να τους προστατεύει και να μεσιτεύει προς τον Κύριο για όλους.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κλειστό Γυμναστήριο Τανάγρας, όπου συμμετείχε στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ο διάλογος Επιστήμης και Θεολογίας», την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Στην Ημερίδα εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με θέμα: «Τα όρια διαλεκτικής Επιστήμης και Θεολογίας», ο Αναπληρωτής Πρύτανης-Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζωγράφος με θέμα: «Ο άνθρωπος  «στόχος» στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης», ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με θέμα: «Τι είναι ο άνθρωπος και η ζωή για τη Θεολογία και την Επιστήμη» και ο Καθηγητής κ.Ανδρέας Καραμπίνης με θέμα : «Ο αγώνας για τη διάσωση του ανθρώπου στη Μ.Ε.Θ.». Ενώ στο τέλος παρέμβαση έκανε ο Φοιτητής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γεώργιος Παπαϊωάννου με θέμα: «Η Ιατρική προσέγγιση της Θεολογίας. Μια προσέγγιση από έναν νέον επιστήμονα».