Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος στη Λευκάδα.

Κατά τους φετινούς εορτασμούς της «Συνάξεως πάντων των προστατών και εφόρων της νήσου Λευκάδος Αγίων», όλων των Αγίων δηλαδή που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με το νησί της Λευκάδος οι κάτοικοι είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθούν ένα πολύτιμο πνευματικό θησαυρό, τον οποίο επί τρείς αιώνες σχεδόν οι Λευκάδιοι και οι Μεγανησιώτες περιβάλλουν με ιδιαίτερη ευλάβεια και σεβασμό, έχοντας δεχθεί δι’ αυτού την ευεργεσία της Θείας Αγάπης.
Πρόκειται για την «Αγία Κάρα», όπως μονοσήμαντα αποκαλείται στην περιοχή· την Τιμία Κάρα του εν Αγίοις Πατρός ημών Βησσαρίωνος, Μητροπολίτου Λαρίσης καί Τρίκκης του θαυματουργού.
Το Ιερό Λείψανο συνόδευσε στο Μεγανήσι Λευκάδος, του οποίου πολιούχος τυγχάνει ο Άγιος, κατόπιν αδείας και ευλογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης καί Σταγών κ. Χρυσόστομος μαζί με πατέρες από την Ιερά Μονή Δουσίκου. Η υποδοχή έλαβε χώρα στην πλατεία Βαθέος Μεγανησίου και εν συνεχεία με πομπή λιτανεύθηκε μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου στο Βαθύ. Ευθύς αμέσως άρχισε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Την επομένη, Σάββατο 18 Αυγούστου 2018, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του οικείου Ποιμενάρχου κ. Θεοφίλου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.
Στην πόλη της Λευκάδος η Τιμία κάρα αφίχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και θα παραμείνει μέχρι Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018, όπου και θα επιστρέψει στην Ιερά Μονή Δουσίκου όπου και φυλάσσεται.
Να αναφέρουμε πως για πρώτη φορά, στις 11 Αυγούστου 1743, ύστερα από αίτημα των κατοίκων της Λευκάδος, οι οποίοι αφανίζονταν καθημερινά από τη λοιμική ασθένεια της πανώλης που έπληττε το νησί. Η Λευκάδα απαλλάχθηκε τότε από τη φοβερή ασθένεια με τις μεσιτείες του Αγίου Ιεράρχου και από ευγνωμοσύνη οι διασωθέντες οικοδόμησαν το Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, Προσκυνηματικό σήμερα, στη θέση «Αγία Κάρα». Με ανάλογο τρόπο διεσώθη και το Μεγανήσι από τη θανατηφόρο λοιμική νόσο της ευλογιάς στις αρχές του εικοστού αιώνα.