Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Πανήγυρη Παναγίας Εκατονταπυλιανής.

Την Τρίτη 14-8-2018 το μεσημέρι υπεδέχθη τους προσκεκλημένους για την Πανήγυρη της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Επισκόπους, ήτοι τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο.

       Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αχαΐας κ. Αθανασίου κατά την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στο Ιερό Προσκήνυμα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, που κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Προ του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προσφώνησε καταλλήλως τους προσκεκλημένους Αρχιερείς.

       Το Πρωί της  15ης  Αυγούστου 2018  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αχαΐας κ. Αθανάσιο, ο οποίος και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας. Εν συνεχεία προέστη στην τέλεση της πάνδημης και λαμπρής Λιτανείας της Αγίας Εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής. Επί της εξέδρας του Λιμένος πραγματοποιήθηκε ειδική Δέηση κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος μαζί με τους άλλους Αρχιερείς τέλεσε   Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ``εν πυρί και θαλάσση τελειωθέντων`` αδελφών μας κατά τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Η μεγάλη Λιτανευτική πομπή αφού διήλθε την παραλιακή οδό μέσα από τα γραφικά στενά της Παροικίας (Πάρου) έφθασε στον Ενοριακό Ναό των Ταξιαρχών (όπου και τελέσθηκε Δέηση) και δια της πλατείας Μαντούς Μαυρογένους κατέληξε στο Προσκύνημα της Παναγίας μας. Εκεί εψάλη η ακροτελεύτια Δέηση μετά το πέρας της οποίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παρευρεθέντες επισήμους και τον πιστό λαό και ευχήθηκε η Παναγία μας να είναι για τον καθένα ξεχωριστά και για όλο το Έθνος μας η Σκέπη, η Βοηθός και η Προστασία.

       Εν συνεχεία μετέβη στο ελλιμενισμένο πολεμικό πλοίο ``Τ.Π.Κ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ`` (Πυραυλάκατος του Π.Ν.) όπου τον υπεδέχθη ο Κυβερνήτης και το 43μελές πλήρωμα, τους οποίους και ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στην Πανήγυρη, προσφέροντας τους αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα. Ο Κυβερνήτης αντιφώνησε τον Σεβασμιώτατο και του προσέφερε τα διακριτικά εμβλήματα του πλοίου.