Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η εορτή της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας 2018


Πλήθος κόσμου προσήλθε και εφέτος στο Τρίκορφο Φωκίδος, για να τιμήσουν την Παναγία την Τρικορφιώτισσα που φυλάσσεται στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ.
Οι πιστοί ήλθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος, τόσο για να τιμήσουν την Παναγία την Τρικορφιώτισσα, όσο και να προσευχηθούν και να ζητήσουν την βοήθειά της στα διάφορα προβλήματα που έχουν. Τέλος να την ευχαριστήσουν για την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών της Πατρίδος μας.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού ψάλθηκαν τα εγκώμια της Παναγίας κατά το Ιεροσολυμίτικο τυπικό, μπροστά στον Επιτάφιο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ενώ την επομένη, ανήμερα της Παναγίας μας, μετά την Θεία Λειτουργία χτύπησε προς τιμήν της Παναγίας μας, το μεγάλο Καμπαναριό με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα προς όλους τους πιστούς που ήρθαν να τιμήσουν την Εφέστιο Εικόνα της Ιεράς Μονής, της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας.