Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης στην Άρνα Λακωνίας.

Στους πρόποδες του Ανατολικού Ταϋγέτου στο απομακρυσμένο χωριό Άρνα κα σε υψόμερο 900μ. βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ', για την πανήγυρη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, στον ομώνυμο ιερό ναό. 

Πλήθος κόσμου ανέμενε τον Σεβασμιώτατο στον προαύλειο του ιερού ναού κατά την άφιξη του στο χωριό, τον οποίο και δέχτηκαν με πολλή χαρά.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού όπου κατά τη διάρκειά του χειροθέτησε σε πνευματικό και πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του ιερού ναού π. Παναγιώτη Βαβούλη, ιερέα επι 45 χρόνια και πολύτεκνο.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης στο κήρυγμά του υπογράμμισε με αφορμή την ομολογία Χριστού του Αγίου Προκοπίου του Μεγαλομάρτυρος την σημασία που έχει για την πατρίδα μας το άσβεστο φώς του Χριστού. Πηγάζουν πανταχόθεν άνεμοι αθεϊας, απιστίας, αρνήσεως, όμως η σταθερότητα στην ορθόδοξη πίστη είναι το μέγιστο. Επίσης τόνισε την σημασία του καθαρού ύδατος από την θεία διδασκαλία του Χριστού στις ψυχές μας. Αυτό το ζωντανό νερό το βρίσκουμε στην Εκκλησία μας και θέλουμε μια Ελλάδα χριστιανική, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Ακολούθως οι κάτοικοι του χωριού δεξιώθηκαν τον Σεβασμιώτατο στην πλατεία του χωριού όπου υπάρχει ένας πλάτανος με περίμετρο 14 μέτρα και ηλικίας 2.200 ετών.
Στην ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγοράκος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άρνας και ο προϊστάμενος της Εφορίας Σπάρτης.