Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Αλεξανδρουπόλεως.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου η Εκκλησία μας εόρτασε την ιερά μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Αλεξανδρουπόλεως, όπου υπάρχει τεθησαυρισμένο τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων της Αγίας.
Για τις πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας, ο Μητροπολίτης μας προσεκάλεσε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο, βοηθό επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο Θεοφιλέστατος κ. Κωνστάντιος υπήρξε για περίπου 30 έτη κληρικός και ιεροκήρυκας της Μητροπολέώς μας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 6 Ιουλίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου. 

Στο τέλος του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος κ. Κωνστάντιος μιλώντας στους άρχοντες της περιοχής, τους ιερείς και το πολυπληθές εκκλησίασμα, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο για την πρόσκληση και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την παρεχόμενη άδεια και εξέφρασε την βαθειά του συγκίνηση που βρέθηκε ξανά στην Αλεξανδρούπολη στην οποία υπηρέτησε πολλά χρόνια. Ευχαρίστησε όλους όσους τον συμπαραστάθηκαν και χάρηκαν με την εκλογή και χειροτονία του σε επίσκοπο και αναφέρθηκε στην εορταζόμενη Αγία Κυριακή ως πρότυπο μιμήσεως του βίου της στη ζωή του κάθε χριστιανού και κατέληξε παρακαλώντας το εκκλησίασμα να μένει σταθερά δίπλα στην τοπική Εκκλησία και δίπλα στον εκάστοτε Επίσκοπό της.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας στους δρόμους της πόλεως υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας της 12ης Μεραρχίας. Το βράδυ της Παρασκευής τελέσθηκε βραδυνή Θεία Λειτουργία μέχρι μετά τα μεσάνυχτα.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της πανηγύρεως, το Σάββατο 7 Ιουλίου, τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους λαού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ωμίλησε επικαίρως, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να χαιρετήσει πολλούς συμπολίτες μας που έσπευσαν να του ευχηθούν και να λάβουν την ευλογία του.