Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

Η Βασίλισσα στον Θρόνο Της

.

.
Εις Άγιος, εις Κύριος, Ιησούς Χριστός, εις δόξαν Θεού Πατρός. Αμήν.
Μέσα απ΄αυτές τις σελίδες που ακoλουθούν θέλω να μάθει όλος ο κόσμος για Τους Αγίους, τις Εκκλησιές και τα Μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Μπορείτε να μου στείλετε την Ιστορία του Ναού σας ή του Μοναστηρίου σας όπως και κάποιου τοπικού Αγίου/ας της περιοχής σας nikolaos921@yahoo.gr

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης
κάνετε κλικ στην φωτογραφία

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Η εορτή του Οσίου Παϊσίου στην πόλη των Τρικάλων.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Οικουμενικού και ιδιαιτέρως λαοφιλούς Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην καρδιά της Μητροπόλεως μας, τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Την παραμονή 11 Ιουλίου 2018 τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία με την συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών κάθε ηλικίας, οι οποίοι από νωρίς είχαν κατακλύσει τον Ναό, δείχνοντας την ιδιαίτερη ευλάβεια και αγάπη τους προς τον μεγάλο Άγιο της εποχής μας. Μετά την ακολουθία του Όρθρου τελέστηκε Πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και πλειάδος ιερέων της πόλεως των Τρικάλων και περιχώρων, ενώ έψαλλαν εκλεκτοί χοροί ιεροψαλτών.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ανέγνωσε ειδική ευχή προς τον Δικαιοκρίτη Κύριο και Θεό μας, προκειμένου κλήρος και λαός να ζητήσουν την δικαία και άμεση παρά του Κυρίου βοήθεια για τις κρίσιμες αυτές ημέρες που διέρχεται το έθνος και η πατρίδα μας με την πρόσφατη επαίσχυντη συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες, διά της οποίας παραχωρήθηκε το όνομα της Μακεδονίας στο γειτονικό μας κρατίδιο των Σκοπίων.